8 Mart 2008 Cumartesi

Işıklı Kavşak - Polis Birlikteliği...

Artık hemen her yerde ve her zaman trafik problemi var..Bunu herkes artık kanıksadı..
Ama benim her akşamki yürüyüş güzergahımda hep aynı şey beynimi gıdıklıyor.. Trafik sıkışık.. Işıklar çalışıyor.. Araçlar ışıklara göre hareket etmeye çalışıyor.. Mekan , Plaza Otel önündeki döner kavşak.. (Nasıl da hedef gösteriyorum bak bak..)
Hepimiz biliriz ; bir ışıklı kavşakta eğer Trafik Polisi varsa ışığa değil , Trafik Polisinin ikazlarına uyulur.. Peki o memur , ışıklardan farklı bir müdahale yapmıyorsa? Kırmızı yanınca düdüğe asılıp "düüüüürrrrrrrrrrrt...!!! dur..!!!" yapıp , aynı ışık yeşile döndüğünde ise anlamsız derecede panik bir tavırla "düüüüüüüürrrrrttt...!!! devam et..!!!" yaparsa abes olmaz mı? Peki bu "düürrtt"lemeleri ben o sırada kendisinin yanında karşıdan karşıya geçmek için beklerken ve bir yandan da ben telefonla konuşurken yaparsa? Üstelik rencide edici bakışlarıma rağmen..
..Ve peki ben kendisine mütemadiyen hemen her akşam rastlarsam?
Bu durumda güzergah değiştirilemiyorsa bu kafayı mı değiştirmek lazım gerekir? Nedir bu işin oluru?
YERİNDE TESPİT :
Gerçekten de böyle durumlar için geliştirildiğine inandığım "in ear" kulaklıklar ve mp3 player'lar insanı eğlendirmesinin yanında psikolojisini de sağlam tutarak nevrinin öyle kolay kolay dönmemesini sağlamaktadır. Bu da birey olarak dayak atarken dayak yeme riskini bertaraf etmektedir. Oysa baktığınızda kulaklık dediğiniz şeyler küçücük ürünler öyle değil mi? Ama bakınız nasıl da her yönden yaşam kalitenizi arttırıyor.